Aan tafel
omslagaantafel.jpg
dr. Bert van Veluw

ISBN: 978-90-76890-46-3
full colour omslag
formaat 16 x 24 cm
224 blz.

Prijs: € 19,95

Bestel deze titel bijvoorbeeld via webwinkel Kameel (bij bestellingen van meer dan € 20,- in Nederland geen verzendkosten). Elke boekwinkel in Nederland kan dit boek voor u bestellen.

NIEUW                        

Alle publicaties


TWAALF VRAGEN
Ook moslims bidden tot God, maar is Allah wel dezelfde als de Here? Ik ben single, maar is er in de kerk wel aandacht voor mij? Waarom is er zoveel geweld in het Oude Testament? Ik wil gaan samenwonen, maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over het huwelijk, en wat over echtscheiding? Waarvoor moest Jezus eigenlijk lijden en sterven? Is Jezus wel familie van David als Jozef niet zijn echte vader was? Hoe bijbels is de kinderdooppraktijk? Wat moeten we denken over de zogenoemde ‘opname van de gemeente’ bij Jezus’ terugkomst? Ik (b)ken een slachtoffer van seksueel misbruik: hoe kan daarmee worden omgegaan? Wat is de hel, en is die eeuwig? Hoe bijbels is de vrouw in het ambt? Waar is de hemel als we kijken naar sterrenstelsels, die miljarden lichtjaren van ons zijn verwijderd?

OP JE BORD
Al deze vragen komen in dit boek aan bod. Vragen met betrekking tot het christelijk geloof waarvan je misschien denkt: dat is stevige kost! Om alles goed te kunnen verteren, worden de onderwerpen daarom ook geserveerd in driegangenmenu’s: een voorgerecht om er in te komen, een hoofdgerecht om door te bijten en een nagerecht om het geheel nog eens van een andere kant te (be)proeven. Bovendien kunt u met dit boek met elkaar natafelen. Tast toe en eet smakelijk!

Dr. A.H. van Veluw is predikant in de Hervormde gemeente ‘de Hoeksteen’ te IJsselmuiden-Grafhorst en voorzitter van de Confessionele Vereniging in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij publiceerde eerder: De straf die ons de vrede aanbrengt: Over God, kruis, straf en de slachtoffers van deze wereld in de christelijke verzoeningsleer (2002), Waar komt het kwaad vandaan? Over God, schepping, evolutie en de oorsprong van het kwaad (2010) en De satan: Een noodzakelijk kwaad? Een aanzet voor een bijdetijdse diabologie voor het monotheïstische christendom(2012). Daarnaast schreef hij hoofdstukken over allerlei theologische thema’s in publicaties met andere auteurs, en een groot aantal artikelen in verschillende (theologische en kerkelijke) bladen.

 
up up