Dagelijkse passage uit het Filippus dagboek

donderdag 21 SEPTEMBER

Bijbellezing Spreuken 20:25
 Lied Gezang 367:2

‘Wie God ondoordacht een belofte doet ...’ (vs 25)

Belofte maakt schuld: als we ons dit gezegde maar wat vaker herinnerden! ‘We komen je gauw eens opzoeken’, beloven we degene die achterblijft na een overlijden. We ménen dat ook, maar we staan te weinig stil bij de verwachtingen die deze belofte bij de ander wekt. Wanneer ons komen uitblijft, wordt dat een teleurstelling voor degene die toch al kwetsbaar is.
Dat geldt tegenover mensen en nog meer tegenover God. ‘Wees niet te haastig met je woorden en doe God niet overijld met heel je hart geloften’, zegt Prediker 5:1. Let wel: met heel je hart. Er is een gevoel van dankbaarheid, een mens wil tegenover God iets terugdoen. Leven wij nog in een tijd dat we zó met God omgaan? Of vrágen wij vooral aan God, verlangen we dat Hij er voor óns is in zijn liefde en genade? Zo brengt deze spreuk ons op nog ándere gedachten.
 
 Auteur E.P. van der Veen, predikant te Nunspeet  


Dagboek voor blinden en slechtzienden
De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) heeft het Filippus Dagboek én het boek Zilver is goud beschikbaar in gesproken vorm op daisy cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler. Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op www.cbb.nl.

Giften/donaties
Het werk van de stichting wordt mogelijk gemaakt door donaties en giften. Zie daarvoor de pagina Donateur. Stichting Gereformeerd Traktaatgenootschap Filippus (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40477922) is door de belastingdienst erkend als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI). Uw donatie of gift is fiscaal aftrekbaar.

Bestellingen
De uitlevering van bestellingen wordt verzorgd door christelijke webshop kameel.nl (€ 1,95 verzendkosten onder € 20,-, bij bestellingen van meer dan € 20,- in Nederland geen verzendkosten). De uitgaven zijn ook via elke boekhandel te bestellen.

Oproep
Leest u regelmatig deze dagelijkse passage of het Filippus Dagboek zelf, dan zijn wij benieuwd naar uw mening. U kunt uw reactie sturen naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
up up