Dagelijkse passage uit het Filippus dagboek

donderdag 23 NOVEMBER

Bijbellezing Genesis 47:27-31
 Lied Gezang 95:3

‘... liet hij zijn zoon Jozef bij zich komen.’ (vs. 29)

Misschien is het persoonlijkste moment uit het leven van een zoon wel om uitgenodigd te worden bij het naderende einde van zijn vader. Jakob wil straks begraven worden in de grot van zijn voorouders. Dat is meer dan nostalgie. Die vraag is een uiting van zijn vertrouwen op God. Deze heeft aan zijn volk een eigen plek toevertrouwd. Daar op die plek wil Jakob rusten. Dat sterven betekent zo in deze Heer geborgen te zijn, op diens eigen grond. Jozef moet zweren bij het teerste onderdeel van een man. Zo zwaar is deze belofte. De God van Abraham, Isaak en Jakob wordt ook de God van Jozef en in hem van heel Gods volk. Van die trouw legt Jakob verantwoording af aan zijn zoon. De zoon ontvangt een geestelijk testament van zijn vader. Wat een voorrecht als een vader zo handelt. Wat een voorrecht als een zoon zo reageert.
 
 Auteur L. Prinsen, predikant te Amersfoort  


Dagboek voor blinden en slechtzienden
De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) heeft het Filippus Dagboek én het boek Zilver is goud beschikbaar in gesproken vorm op daisy cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler. Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op www.cbb.nl.

Giften/donaties
Het werk van de stichting wordt mogelijk gemaakt door donaties en giften. Zie daarvoor de pagina Donateur. Stichting Gereformeerd Traktaatgenootschap Filippus (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40477922) is door de belastingdienst erkend als ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI). Uw donatie of gift is fiscaal aftrekbaar.

Bestellingen
De uitlevering van bestellingen wordt verzorgd door christelijke webshop kameel.nl (€ 1,95 verzendkosten onder € 20,-, bij bestellingen van meer dan € 20,- in Nederland geen verzendkosten). De uitgaven zijn ook via elke boekhandel te bestellen.

Oproep
Leest u regelmatig deze dagelijkse passage of het Filippus Dagboek zelf, dan zijn wij benieuwd naar uw mening. U kunt uw reactie sturen naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
up up