zondag 23 september 2018

Dagelijkse passage Filippus Dagboek

Efeziërs 5:21-27 Lied 795:1, 2, 3, 4, 5
‘Mannen, heb uw vrouw lief, zoals Christus de kerk heeft liefgehad en zich voor haar heeft prijsgegeven …’ (vs. 25) Mijn vrouw glimlacht als ik zulke woorden lees. Mocht ik het wat al te zelfbewust voorlezen, dan zegt een licht opgetrokken wenkbrauw: ‘Ik heb je door, mannetje!’ Wij kunnen er samen om lachen. Je komt echter genoeg situaties tegen waarin het lachen beide echtgenoten vergaan is. Als de liefde is verdampt, je vreemden voor elkaar bent geworden, of vechtgenoten. Denkt Paulus met een ‘machtswoord’ een uitweg te bieden? Even de vrouw op haar plaats zetten? Haal je dat maar niet in het hoofd, broeder! Als je Hem mag representeren, die kwam, niet om gediend te worden maar om te dienen, dan is een machtswoord sowieso niet op zijn plaats. De grappige uitspraak ‘De man is het hoofd, maar de vrouw de nek; als de nek beweegt gaat het hoofd mee’ gaat niet ver genoeg. Ik ben voor mijn vrouw wat Christus voor zijn kerk is? Dat lijkt me geen grap! Dit nekt al mijn eigendunk en heerszucht. Dan mag mijn wederhelft nog wel wat opofferende liefde van mij verwachten! Hij heeft mij door, Paulus.
Lees meer

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo heeft zowel het jaarlijks verschijnende Filippus Dagboek als het boek Zilver is goud (ds. P. Brouwer) beschikbaar in gesproken vorm op daisy-cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler.

Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail info@cbb.nl. Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op de website www.cbb.nl.