donderdag 24 mei 2018

Dagelijkse passage Filippus Dagboek

Handelingen 23:10-22 Lied 732:1
‘De zoon van Paulus’ zuster hoorde echter van dit plan. Hij ging (...) en stelde hij Paulus (…) op de hoogte.’ (vs. 16) Naamloos blijft hij voor ons, Paulus’ neef, zoon van zijn zus. Zijn dappere inzet is er niet minder om. Integendeel. In de verwarrende en gevaarlijke omstandigheden hoorde hij van moordplannen op Paulus, uit de kring van joden. Opnieuw staat hier niet ‘al de Joden’. Het voorkomt mogelijke discriminatie tegenover de Joden. Lucas vertelt dat deze jongen zich daadwerkelijk inzet. Hij is een instrument in Gods hand. Paulus heeft van de Heer doorgekregen dat hij in Rome mag getuigen van de Heer. Deze jongen mag meewerken aan Paulus’ veiligheid. Ongedacht en wellicht ongemerkt staat hij in Gods dienst. Vaak vragen mensen zich af wat ze voor het evangelie kunnen betekenen. Achteraf ziet men: God was meer bij ons dan wij voor mogelijk hielden. Lucas geeft ons aan: als we met Gods liefde en aanwijzingen leven, staan we meer in zijn dienst dan we denken. God gebruikt daarvoor vaak mensen. Ook u?
Lees meer

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo heeft zowel het jaarlijks verschijnende Filippus Dagboek als het boek Zilver is goud (ds. P. Brouwer) beschikbaar in gesproken vorm op daisy-cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler.

Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail info@cbb.nl. Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op de website www.cbb.nl.