zaterdag 17 maart 2018

Dagelijkse passage Filippus Dagboek

Exodus 4:10-12 Psalm 121:1
‘Ga nu, ik zal bij je zijn …’ (vs. 12) Mozes is kwetsbaar. Hij ziet het niet zitten. Hij bedenkt de ene uitvlucht na de andere om onder zijn nieuwe taak uit te komen. Dat is herkenbaar. We voelen met hem mee. Mozes zegt: ‘Neemt u mij niet kwalijk, Heer, maar ik ben geen goed spreker. Dat is altijd al zo geweest. Ik kom niet goed uit mijn woorden. Moet ik dit volk gaan leiden? Zoek alstublieft een ander, die wel met overtuiging kan spreken, iemand die de mensen meeneemt en moed inspreekt. Ik kan dat niet.’ Waarop God zegt: ‘Ga nu, ik zal bij je zijn als je moet spreken en je de woorden in de mond leggen’. Alle bezwaren van Mozes worden afgewezen. Hij is uitgepraat. We horen niet of hij overtuigd is door Gods antwoorden. Mozes valt stil, staat op en gaat op weg om zijn nieuwe taak te vervullen. Met een belofte!
Lees meer

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo heeft zowel het jaarlijks verschijnende Filippus Dagboek als het boek Zilver is goud (ds. P. Brouwer) beschikbaar in gesproken vorm op daisy-cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler.

Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail info@cbb.nl. Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op de website www.cbb.nl.