maandag 10 december 2018

Dagelijkse passage Filippus Dagboek

Jesaja 11:11-16 Lied 157a:3 en 4
‘Efraïms afgunst zal verdwijnen, aan Juda’s vijandschap komt een eind.’ (vs. 13) Al generaties lang trekken Efraïm en Juda gescheiden op. Na koning Salomo viel het land uiteen. Er waren momenten, waarop ze zelfs de wapens tegen elkaar opnamen. Allemaal mensen uit dat ene uitverkoren volk. Hebben wij, christenen, het beter gedaan? Nee! Wat een verdeeldheid bij ons, die door Gods Zoon, de Messias, Vader tegen Hem mogen zeggen. Wat doen we dat in veel verschillende kerken. Soms is over en weer de eenheid in Christus ver te zoeken. Israël heeft een lange louteringsperiode nodig. Toch is er nu al een belofte voor de toekomst. Eens zullen de stammen uit het noorden en uit het zuiden weer een hechte eenheid vormen. Dat zijn Messiaanse beloften! Laat deze adventstijd ook ons weer dichter bij de ander brengen, die met ons de naam van Christus belijdt. Dat zal ongelovigen helpen om een stap te zetten richting het Kind van Betlehem.
Lees meer

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo heeft zowel het jaarlijks verschijnende Filippus Dagboek als het boek Zilver is goud (ds. P. Brouwer) beschikbaar in gesproken vorm op daisy-cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler.

Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail info@cbb.nl. Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op de website www.cbb.nl.