dinsdag 13 november 2018

Dagelijkse passage Filippus Dagboek

Openbaring 21:22-27 Lied 776
‘… over haar schijnt Gods luister, en het lam is haar licht.’ (vs. 23) In het nieuwe Jeruzalem verwachten wij misschien wel een grote kathedraal in het hart van de stad. Of een prachtige tempel die groots is versierd. Maar niets van dat al: geen tempel, geen kerk, geen synagoge of andere heilige ruimte. Die ontbreekt, eenvoudigweg omdat de hele stad heilige ruimte ís! God woont bij de mensen. Hijzelf is de tempel. Hij maakt de hele stad tot tempel, tot ruimte waar Hij te vinden is. Sfeervolle stadsverlichting en mooie lantaarnpalen zijn ook niet nodig. Want het Lam is het Licht en het zal er nooit donker zijn. Alle duisternis, alles wat het licht niet kan verdragen, komt de stad niet in. Net als de zee, zal de nacht er niet meer zijn. Een lied zegt: ‘Lichtstad met uw paarlen poorten, wond’re stad zo hoog gebouwd, nimmer heeft men op deze aarde ooit uw heerlijkheid aanschouwd.’
Lees meer

De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo heeft zowel het jaarlijks verschijnende Filippus Dagboek als het boek Zilver is goud (ds. P. Brouwer) beschikbaar in gesproken vorm op daisy-cd-rom voor mensen met een leesbeperking. De cd-rom is alleen te beluisteren via een daisyspeler en niet via een gewone cd-speler.

Voor het bestellen van deze uitgave in een aangepaste leesvorm kunt u contact opnemen met de CBB, tel. 0341-565499, e-mail info@cbb.nl. Kijk voor meer informatie en de overige uitgaven die de CBB in aangepaste leesvormen beschikbaar heeft op de website www.cbb.nl.